top of page

Våra råvaror

100% transparens på våra recept och såklart även var våra råvaror kommer ifrån! 
Vi vägrar att kompromissa på kvalitén, därför behöver vi importera några råvaror. Samtliga råvaror, Svenska som utländska, kvalitets testas både innan den transporteras till fabriken och på plats innan tillverkningen sker. ELSIOR skickar även iväg ett stickprov efter tillverkningen för att kontroll testas innan fodret finns tillgängligt på marknaden.
Kvalitén går alltid först. 

Lamm

En skonsam och snäll proteinkälla som är fyllt med viktiga näringsämnen, framförallt för päls och hud.
Vårt lufttorkade lammkött kommer från frigående lamm i de Norska bergen, som genom sitt betande vårdar naturen och bidrar till en biologisk mångfald.

Kanin

Lufttorkat kaninkött från en av världens bästa grovfoderomvandlare. Kaninkött är inte bara klimatsmart, utan proteinrikt, fettsnålt och kalorisnålt. Ett utmärkt val för hundar med känsliga magar och hundar som behöver ett mildare alternativ. Kvalitetskött från Tyskland.

Hydrotiserat animaliskt protein

Lättsmält och allergivänlig, ett självklart val! Eftersom proteinet brutits ner i processen, kan även känsliga hundar äta det oavsett var proteinet kommer ifrån. Vårt hydroliserade animaliska protein kommer från nöt/fläsk och från en Svensk leverantör. 

Havre

Innehåller lösliga fiber, för att reglera blodsockret och minska risk för diabetes och hjärtsjukdomar.
Rikt på biotin, B5, B9, oljesyra och omega 6 fettsyror för frisk hud och glansig päls. Från Svenska åkrar.

Blodmjöl

Naturprodukt med höga halter järn, men även andra livsviktiga ämnen som selen, zink, koppar och magnesium. Det stimulerar bildandet av röda blodkroppar och är extra bra för valpar, dräktiga tikar eller till de som motionerar. Från Sverige.

Betpellets

Bra fibrer med både hög och snabb förbränning. Utmärkt för tarmfloran och vätskebindande för att förhindra diarré. Från Sverige.

Mannanoligosackarider

Hämmar tillväxten av ej gynnsamma bakterier i tarmen. "MOS" härstammar från en jästsvampsliknande svamp. Svenskt.

Lecitin

Naturlig fettsyra som är viktig för matsmältningen men även kroppens nervförbindelser. Nödvändigt och naturligt för att hjärna och nerver ska fungera optimalt. Svenskt.

Morot

Rik på vitaminer, bland annat vitamin A, B, C, D och K, vilket stöttar immunförsvaret. Morötter från Svenskt jordbruk.

Monokalciumfosfat

Mineral från komjölk som tillsätts som en källa till kalcium och fosfor. En primär beståndsdel i ben- och tandemaljen. Från Sverige.

Fisk

Förutom att ha hälsofördelar som att minska inflammation, så är fisk rikt på omega-3-fettsyror och innehåller högkvalitativa aminosyror Dessutom är fisk ett bra alternativ för hundar med allergi mot vanligare ingredienser.
Vildfångad fisk utanför Norges kust.

Animaliskt fett

Animaliskt fett ger dubbelt så mycket energi som protein och kolhydrater, en viktig del av hundens naturliga behov och livsviktigt för ett hälsosamt liv. Fett hjälper upptagningen av viktiga vitaminer. Vårt fett kommer från frigående grisar och kor på gröna ängar i Norge

Ris

Vårt "bindemedel". Ris var ett lätt val eftersom det är skonsamt mot magen och binder fodret till en kula utan att vi behöver lägga till fler ingredienser än nödvändigt. Med bland annat zink, selen, magnesium och ett flertal B-vitaminer är det även nyttigt.
Vårt ris är importerat från Italien.

Linfrö

Alfalinolensyra, ett ämne med antiinflammatoriska egenskaper som även kan stärka hundens immunförsvar finns i linfrö. Svenskt ursprung.

Cellulosafiber

Olösliga fibrer från växtriket som är bra för tarmen och hjälper till att göra avföringens konsistens optimal. Cellulosa gör också kulorna knapriga, vilket hjälper till att putsa tänderna. Svenskt ursprung.

Bryggerijäst

För hög smaklighet men förutom smak bidrar även jästen med viktiga B-vitaminer som har flera viktiga funktioner i kroppen, som exempel fin päls och frisk hud. Svenskt.

Fruktooligosackarider

"FOS" är en prebiotisk fiber som gynnar tillväxt av goda bakterier så som Bifidobakterier och Laktobaciller i mag- och tarmkanalen. Det har även visats ha en positiv inverkan på immunförsvar och insulinkänslighet. Svenskt.

Ägg

Kallas ibland för världens nyttigaste livsmedel och det är med all rätt. Ägg innehåller massor av vitaminer, bland annat A, B, D, E och K, samt folat, selen, magnesium, kalium och niacin. Från Tyskland.

Blåbär

Innehåller många antioxidanter, vilket hjälper med att förhindra hjärtrelaterade sjukdomar. De innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem. Plockade i den Svenska skogen.

Vårt torrfoder är alltid producerat här i Sverige.

Ex Grazing Lamb

Exclusive - Grazing Lamb

Lamm - proteinkällan som är skonsam mot magen. Med högkvalitativa animaliska proteiner och fetter finns det förutsättningar för frisk hud och glansig päls. 
bottom of page